Android P disponibil pentru dezvoltatori
Android lansează Android P cel care va înlocui versiunea SDK Android Oreo.
A fost anunțată de Google în seara zilei de 7 martie 2018 lansarea lui Android P, noua versiune de android a roboțelului verde care va lua în curând locul actualei versiuni (Android Oreo).
Nu există detalii concrete cu privire la ce "poreclă" se ascunde în spatele literei P, chiar dacă se fac speculații ca ar fi vorba de Peppermint sau Pocky, dar nu există dubii că va fi o mare lansare și că va fi un release ce va aduce noutăți privind grafica și funcționalitatea sa. Se pare că avem o cotă mai bună la pariuri în favoarea denumirii versiunii ca Android 9.0 decât pentru opțiunea de numerotare ca Android 8.2
In momentul de față este disponibil doar sub forma de developer preview, așadar disponibil numai pentru Google Pixel este în stadiu beta, și, prin urmare, se întâmplă din când în când să se confrunte cu bug-uri, defecțiuni, ecrane incomplete și alte probleme de acest gen.
Android P disponibil pentru dezvoltatori |
Aceasta nu ne împiedică să aruncăm puțin privirea peste gardul vecinului Google ca să vedem în ce direcție vrea să se miște și care sunt acele modificări la care se lucrează pentru a face un sistem de operare Android îmbunătățit, după ultimul succes de casa cu Android Oreo 8.0 și 8.1
Știrile despre Android P sunt multe, deși este doar disponibil ca previzualizare pentru dezvoltatori. Cea mai izbitoare noutate, cel puțin la nivel media, este, fără îndoială, suportul pentru notch, adică notificările din bara de stare: icoanele din bara de stare vin organizate automat și inteligent iar comutatorul rapid, precum și alte părți ale sistemului, se adaptează dacă Smartphone-ul are notch. Cortina de notificare, comutatorul rapid, ferestrele pop-up de sistem și meniurile de setări au toate un aspect nou, având colțuri rotunjite și culori luminoase și in plus sunt si inteligente, astfel încât să se adapteze la modificările de stare și de sistem. În cele din urmă, puteți alege în prealabil, printr-o opțiune, ce ar trebui să facă sistemul atunci când introduceți un cablu în portul USB.
Trimiteți un comentariu